Скачать шаблон Joomla с JooMix.org

181 Харчові технології, cпеціалізація Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів

Слух, тактильні відчуття, нюх, зір і смак – всі ці якості потрібні у хлібопеченні. Хліб завжди ніби розмовляє з нами, і лише, якщо ми повністю розкриємо себе для нього – і свій розум, і свої почуття – ми поступово почнемо розуміти тиху, але досить виразну і зрозумілу мову хліба.

Джеффрі Хамельман, американський пекар

 

Якщо Ви енергійна молода людина, любите навчатися, творчо розвиватися, креативити і працювати над собою, якщо Вам подобається випікати борошняні та кондитерські вироби і Ви мрієте вдосконалити свої практичні навики у цій сфері, то Вам варто вступати до нас на спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» !

 

Галузь знань: 18 Виробництво та технології

Спеціальність: 181 Харчові технології

Спеціалізація: Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів

 

Підготовка фахівців здійснюється за освітньо-професійним ступенем – фаховий молодший бакалавр

 

Кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з харчових технологій

 

Передумови: наявність базової або повної загальної середньої освіти

 

Термін навчання на базі:

  • повної загальної середньої освіти (11 класів) – 2 роки 10 місяців;
  • базової загальної середньої освіти (9 класів) – 3 роки 10 місяців.

 

Форма навчання: денна

 

Джерела фінансування для здобуття фахової передвищої освіти з даної спеціальностіза рахунок державного замовлення, за кошти фізичних або юридичних осіб.

 

Чому це актуально? 

Харчова промисловість є однією із основних галузей виробничої сфери, яка складається з підгалузей, що виробляють сировину, напівфабрикати та готову продукцію.

Потужний розвиток харчових технологій вимагає молодих, освічених та практично підготовлених фахівців, здатних розв’язувати професійні завдання на сучасному харчовому виробництві.

Тому, в умовах формування сучасного ринку праці, в Україні потрібні професійно мобільні компетентні фахівці – техніки-технологи.

Тисячі підприємств, які працюють над вдосконаленням асортименту, покращенням якості продукції, працюють з новими видами сировини і обладнання і потребують для успішної роботи саме техніків-технологів – фахівців, які б змогли самостійно ухвалювати професійні рішення і розв’язувати практичні завдання на виробництві.

 

Фах технолога у сучасних умовах має ряд переваг: 

  • постійний попит та потреба у компетентних техніках-технологах на підприємствах різних форм власності, не дивлячись на високу конкуренцію на ринку праці;
  • затребуваність і конкурентоздатність, оскільки забезпечують функціонування виробничих процесів відповідно до вимог сучасних інновацій;
  • кар’єрне зростання – від майстра до головного технолога;
  • можливість заснування власного бізнесу.

 

Технологи спеціальності 181 Харчові технології ОП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» зможуть у майбутньому: 

  • розробляти і впроваджувати прогресивні, економічно обґрунтовані ресурсозберігаючі технологічні процеси і режими виробництва продукції на харчових підприємствах;
  • забезпечувати контроль якості основної та додаткової сировини на виробництві, контроль якості готової продукції;
  • контролювати скорочення витрат, матеріалів, поліпшення якості продукції на харчовому підприємстві;
  • розробляти технологічну документацію, організовувати контроль усіх виробничих підрозділів підприємства;
  • керувати роботою з планування нових цехів і дільниць, їх спеціалізації, вміє освоїти нові види устаткування, нові сучасні технологічні процеси та впроваджувати нові види асортименту.

 

Чому варто навчатися саме у нас? 

Метою освітньої діяльності коледжу є ознайомити здобувачів з інноваційними виробничими технологіями у галузі хлібопечення, виробництва борошняних, кондитерських і макаронних виробів, вивчення нових підходів щодо забезпечення якості харчових продуктів відповідно до вимог світових стандартів, та здійснення практичної підготовки майбутніх техніків-технологів харчової промисловості на сучасних базах практик – провідних підприємствах західного регіону.

 

Освітньо-професійна програма підготовки фахівців за даною спеціальністю складена з урахуванням вимог ринку праці та включає наступні розділи:

  • технології хліба та хлібобулочних виробів;
  • технології кондитерських виробів;
  • технології макаронних виробів;
    • технології харчоконцентратів.

 

Навчання здобувачів освіти здійснюють висококваліфіковані педагогічні працівники коледжу, які постійно підвищують свій професійний рівень, є активними учасниками наукових семінарів, конференцій, тренінгів тощо. 

Під час навчання здобувачі освіти мають можливість брати участь в міжнародних, всеукраїнських, міжколедживськіх студентських конференціях, олімпіадах, конкурсах, форумах та освітніх проєктах. 

Здобувачі освіти навчаються у сучасних навчальних аудиторіях та лабораторіях, які обладнанні мультимедійними засобами. До послуг здобувачів освіти – бібліотека, їдальня та буфет, спортивний комплекс, гуртожиток. 

Практичне навчання передбачає практичні заняття, лабораторні роботи та проходження здобувачами освіти виробничої практики. Базами практики є сучасні підприємства Хмельниччини та інших регіонів України різних форм власності.

Для проведення практичної підготовки розробляються та впроваджуються у навчальний процес нові механізми співпраці з галузевими підприємствами, налагоджуються стосунки з роботодавцями. 

Випускники коледжу продовжують навчання у філії Національного університету харчових технологій за скороченими програмами.

 

Де і ким можуть працювати випускники? 

Наші випускники – це працівники потужних зернових терміналів, що експортують зерно у різні країни світу, хлібних інспекцій, комбінатів хлібопродуктів, хлібопекарських, макаронних, кондитерських та харчоконцентратних підприємств різних форм власності, виробничо-технологічних лабораторій, а також власники бізнесу з виробництва хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів.

 

Після закінчення навчання випускники здатні виконувати професійну роботу за ДК 003:2010 за кваліфікаційними угрупуваннями:

  • 1222 Майстер виробництва:
  • Майстер виробничої дільниці;
  • Майстер цеху;
  • 2 Хімік-аналітик;
  • 3340 Майстер виробничого навчання;
  • 3550 Технік-технолог;
  • 1 Контролер харчової продукції. 

Запрошуємо на навчання!

Коледж допоможе тобі стати першокласним професіоналом!

 

 

Ми на карті

Контакти

м. Кам'янець-Подільський,
вул. Павла Скоропадського, 2

  • Teл: +38 (03849) 7-47-72;
  • +380682764139 (приймальна комісія)
  • Email: kpkhp@i.ua

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…